Historien sitter i väggarna.

Historien sitter
i väggarna.

Historien sitter i väggarna.

Vårt historiska hus vid Norra Bantorget har sett och hört det mesta och även träffat de flesta. Både giganter, kändisar, arbetarrörelsen samt gäster från när och fjärran. Innanför våra väggar har många minnesvärda stunder ägt rum, nu ser vi fram emot att skapa ny historia. Tillsammans.

Arkitektur signerad Sven Markelius.

Arkitektur signerad Sven Markelius.

Det ursprungliga Folkets Hus invigdes redan 1901, men fastigheten visade sig snart vara för liten för den ständigt växande verksamheten. Därför anlitades en av dåtidens mest namnkunniga arkitekter Sven Markelius för att skapa stockholmarnas och arbetarrörelsens nya mötesplats. Den gamla byggnaden revs och en ny stod klar 1960.

Vid invigningen var det en av Europas största och modernaste konferensanläggning – ett mästerverk i funkisstil.

Folkets Hus

En av Stockholms viktigaste och mest älskade platser.

Norra Bantorget är en historisk och kulturell plats med många viktiga minnesmärken. I kongresshallen har storheter som Miles Davis och Frank Zappa spelat, men framför allt har platsen spelat viktig roll i arbetarrörelsens historia.

Folkets hus har en hundraårig historia.

För dig som inte får nog av historia.

Kan man sammanfatta en hundraårig historia på några korta rader? Nej, knappast. Du som gärna djupdyker i årtal och historisk kuriosa får självklart kontakta oss så kan vi berätta mer. Skicka ett mejl till guest@houseofpeople.se